KELEBIHAN AIRCOND CUCKOO

AIRCOND CUCKOO :
Kelebihan Yang Perlu Anda Tahu & Kenapa Wajib Pilih Aircond Cuckoo

pemasangan aircond cuckoo
pemasangan aircond cuckoo

1. CUCKOO X FUJIAIRE

Pada awal tahun 2022, CUCKOO memperkenalkan AIRCOND VITA-S dengan kerjasama FUJIAIRE. Tahukah anda kenapa CUCKOO menjalinkan kerjasama dengan FUJIAIRE untuk menghasilkan Aircond dibawah jenama CUCKOO sendiri?

FUJIAIRE merupakan syarikat pengeluar Aircond terawal yang memperkenalkan ‘Ionising Technology’. Teknologi ini menggunakan Penapis yang mampu menyingkirkan habuk, bau yang tidak menyenangkan dalam rumah, serta kuman & bakteria dalam udara.

Dalam masa yang sama, teknologi ini akan membebaskan ion-ion supaya persekitaran dalam rumah menjadi lebih sihat dan selamat untuk seisi keluarga.

2. PENAPIS VITAMIN C (ANTI-OKSIDA)

Aircond CUCKOO dilengkapi dengan Penapis Vitamin C yang berfungsi sebagai ANTI-OKSIDA. Fungsi utama Penapis Vitamin C ini adalah untuk memenuhi ruang udara rumah anda dengan Vitamin C.

Seperti yang semua tahu Vitamin C sangat bagus untuk meningkatkan Sistem Imunisasi Badan. Biasanya udara sejuk yang dikeluarkan oleh Aircond biasa akan membuatkan kulit kita menjadi kering dan bibir kita juga menjadi kering, tetapi tidak untuk Aircond CUCKOO kerana Penapis Vitamin C ini akan melembutkan dan melembabkan kulit kita.

Selain itu, Penapis Vitamin C dalam Aircond CUCKOO ini akan membantu untuk Anti-Penuaan dengan melegakan tekanan pada kulit dan dapat mengurangkan kemungkinan untuk kita menghadapi masalah kulit.

3. PENAPIS SILVER ION (ANTI-BAKTERIA)

Kelebihan utama Aircond CUCKOO yang tiada pada jenama lain ialah Penapis Silver Ion. Aircond CUCKOO dilengkapi dengan Penapis Silver Ion untuk menapis bulu haiwan peliharaan dan juga habuk halus dalam udara rumah.

Penapis Silver Ion ini juga dapat membantu mewujudkan persekitaran bebas alahan dan juga dapat mengurangkan kemungkinan menghadapi penyakit asma.

Fungsi utama Penapis Silver Ion dalam Aircond CUCKOO juga dapat menghapuskan bakteria dan menghalang pertumbuhan microb, seperti spora, virus dan kulat.

4. MENGGUNAKAN GOLD HYDROPHILIC FIN

Aircond jenama biasa di pasaran luar biasanya menggunakan Condensor Coil jenis Blue Fins. Tetapi, Aircond CUCKOO menggunakan Condensor Coil jenis Gold Fins. Kelebihan menggunakan jenis Gold Fins dapat meningkatkan kecekapan dalam proses pemindahan haba dimana ruang rumah akan lebih cepat sejuk.

Selain itu, Condensor Coil jenis Gold Fins lebih tahan karat, lebih tahan hakisan dan meningkatkan jangka hayat Aircond tersebut dan ia juga berkesan untuk mencegah penyebaran dan pembiakan bakteria.

5. AIRCOND CUCKOO INVERTER

Aircond CUCKOO merupakan jenis INVERTER yang mana lebih jimat tenaga berbanding jenis NON-INVERTER. Aircond jenis Inverter sebenarnya lebih mahal berbanding jenis Non-Inverter. Tetapi, kos awal yang anda keluarkan untuk dapatkan Aircond jenis Inverter lebih berbaloi daripada kos kemudian hari yang anda perlu tanggung jika anda menggunakan jenis Non-Inverter.

Walau bagaimanapun, kos elektrik untuk Aircond masih bergantung kepada penggunaan anda juga. Musim panas yang semakin panas ini membuatkan kita ingin menggunakan Aircond untuk tempoh masa yang lama. Disinilah anda akan dapat membezakan penggunaan elektrik untuk Aircond jenis Inverter dan Non Inverter dimana Inverter lebih jimat elektrik berbanding Non Inverter.

6. 4D AIRFLOW

Tidak seperti Aircond lain diluar sana yang hanya mempunyai 2D Airflow pergerakan atas bawah, Aircond CUCKOO mempunyai 4D Airflow pergerakan atas, bawah, kiri dan kanan. 4D Airflow ini akan membuatkan ruang tersebut lebih cepat sejuk dan setiap ruang pelusuk rumah akan terasa sejuk.

Anda juga boleh memilih mode untuk pergerakan aircond sama ada statik, 2D pergerakan atas bawah atau 4D pergerakan atas bawah kiri dan kanan.

7. KELEBIHAN LAIN AIRCOND CUCKOO

TIMER

Memastikan Aircond Dimatikan Apabila Tidur Atau Tiada Di Rumah.

SMART CONTROL

Mengawal Aircond Cuckoo Dimana Sahaja Guna Apps Fujiaire

SELF CLEAN

Mengekalkan Aircond Dalam Keadaan Optimum Dan Bersih

POWERFUL AIR

Hasilkan Udara Sejuk Yang Kuat Supaya Ruang Lebih Cepat Sejuk

DIGITAL THERMOSTAT

Paparan Dan Kawalan Suhu Yang Tepat

5VA FIREPROOF RATING

Memastikan Aircond Beroperasi Dengan Selamat

ECO MODE

Mode Energy-Saving Dengan Kelajuan Kipas Yang Rendah

ENERGY EFFICIENT

Pastikan Bil Elektrik Rendah Dengan Penarafan Tenaga 4 Bintang

SELF DIAGNOSIS

Dapat Mengenal Pasti Jika Aircond Ada Masalah Teknikal

ANTI RUST CABINET

Kabinet Aircond Diperbuat Dari Bahan Anti Karat & Tahan Kakisan

SMART AUTO CLEAN MODE

Mampu Membersihkan Sendiri Dengan Satu Klik Sahaja

8. PERCUMA SERVIS SETIAP 6 BULAN

Setiap pembelian Aircond CUCKOO akan datang sekali dengan Pakej Servis Setiap 6 Bulan oleh Wonderklean. Servis ini dinamakan 2+1 ULTIMATE DEEP CLEANING.

Servis yang akan dilakukan ialah Penggunaan Ejen Pencuci Berkuasa, Pencuci Ribut 360 dan Pensterilan Stim 130 Degree Celsius.

POWERFUL CLEANING AGENT

Membersihkan habuk dan kotoran degil.
Formula lembut yang tidak menjejaskan.

360° STORM WASH

Semburan air tekanan tinggi untuk memudahkan kerja pembersihan dan menanggalkan kotoran degil.

130°C STEAM STERILISATION

Menggunakan wap pada 130° tinggi untuk membunuh semua mikroorganisma dengan cepat dan berkesan.

9. PERCUMA SERVIS PENUH SETIAP 18 BULAN

Setiap 18 Bulan sekali, anda akan menikmati Pakej Servis Penuh oleh CUCKOO Dan Pasukan FujiCare secara PERCUMA untuk Servis unit luar (Compressor) dan unit dalam rumah anda (Aircond).

Servis ini merangkumi penyucian unit dalam rumah dan unit luar rumah secara keseluruhannya.

10. HARGA AIRCOND

Aircond CUCKOO mempunyai DUA JENIS iaitu 1.0 Hp dan 1.5 Hp.

Harga untuk 1.0hp : RM 98/Bulan
Harga untuk 1.5hp : RM 108/Bulan

Kedua jenis Aircond bayaran selama 5 Tahun. Percuma Servis & Warranti 5 Tahun. 

11. SPESIFIKASI AIRCOND CUCKOO

Info Lanjut Tentang Aircond Cuckoo : BACA DI SINI 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jom Whatsapp Saya
error: Content is protected !!