KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO

Pelbagai jenama Penapis Air yang ada di Malaysia pada ketika ini. Tetapi Jenama manakah yang paling TERBAIK?. Adakah anda sedang survey Penapis Air yang paling SESUAI untuk rumah anda? 

Dalam Posting ini, saya nak kongsikan apa Kelebihan Penapis Air Cuckoo dan kenapa anda WAJIB pilih Penapis Air Cuckoo untuk pasang di rumah anda. 

1) TEKNOLOGI DIPATENKAN - NANO POSITIVE

KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO YANG PERTAMA ialah semua model Penapis Air Cuckoo menggunakan Teknologi Penapisan Berteknologi Tinggi. Penapis Air Cuckoo menggunakan 6 Langkah Penapisan untuk menghasilkan air mineral yang beralkali ringan. Selain itu, Teknologi Penapisan yang Cuckoo gunakan telah dipatenkan dan tiada jenama lain yang boleh menggunakan Teknologi ini.

Berikut merupakan Langkah Penapisan Air Cuckoo:

Penapisan Tahap 1: Sediment Filter, Berfungsi untuk menapis kotoran seperti karat, habuk, keladak dan lain-lain kotoran dalam air.

Penapisan Tahap 2 : Pre-Carbon Filter, Berfungsi untuk menghilangkan bau yang tidak menyenangkan dalam air seperti bau klorin.

Penapisan Tahap 3-5 : Natural Filter, Penapis yang telah dipatenkan oleh Cuckoo yang berfungsi untuk menghasilkan air mineral beralkali ringan yang bersih untuk kesihatan badan.

Penapisan Tahap 6 : Nano-Positive Filter, Berfungsi untuk menapis 99.99% bakteria, kuman dan virus yang terkandung dalam air. Menapis segala logam berat, alga dan fungus yang sangat merbahaya untuk kesihatan. Dalam masa sama, tapisan tahap ini masih mengekalkan kandungan mineral dalam air. Teknologi penapis ini juga telah dipatenkan oleh Cuckoo.

2) SERVIS BERKALA SETIAP 4 BULAN

KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO YANG KEDUA ialah Servis Beyond Standard yang ditawarkan oleh Cuckoo. Sebelum adanya Penapis Air Cuckoo, banyak jenis sistem penapis air yang telah dijual di Malaysia. Yang paling popular ialah penapis yang diletakkan di paip sinki rumah kita. Penapis air jenis ini hanya menapis karat dan kotoran dalam air sahaja manakala kandungan logam berat yang sangat merbahaya masih lagi tidak ditapis sepenuhnya. Dan untuk servis pula, kita perlu membeli sendiri Filter yang dijual dan ganti sendiri.

Dengan Penapis Air Cuckoo, anda tidak perlu lagi risau tentang Servis Selepas Pembelian. Dengan setiap pembelian Penapis Air Cuckoo, anda akan dapat Pakej Servis Berkala Secara PERCUMA sepanjang tempoh SewaBeli. Servis akan dilakukan setiap 4 bulan dengan penukaran Filter baru secara PERCUMA. Jika tiba masa untuk Penapis Air anda diservis, anda hanya perlu menunggu Team Cuckoo hubungi anda untuk set tarikh dan masa. 

Berikut merupakan Jadual Penukaran Filter untuk Penapis Air Cuckoo :

Bulan ke 4 : Sediment Filter

Bulan ke 8 : Pre-Carbon Filter

Bulan ke 12 : Natural Filter & Nano Positive Filter

Ketika servis mesin Penapis Air, selain dari penukaran Filter baru, mesin anda juga akan dicuci dan disanitasi menggunakan teknologi Pensterilan Elektrolitik yang bertujuan untuk menghapuskan kuman, bakteria dan virus. Dan jika ada alat dalam Penapis Air tersebut yang rosak, Cuckoo akan ganti alat tersebut secara PERCUMA. 

3) TIADA AIR LEBIHAN YANG AKAN DIBUANG

Sesetangah jenama Penapis Air yang menggunakan sistem Reverse Osmosis akan membuang lebihan air setiap kali penapisan. KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO YANG KETIGA ialah Teknologi Nano Positive Filtration System yang digunakan tidak akan membuang lebihan air selepas penapisan.

Ini bermakna setiap titis air yang masuk ke dalam mesin akan ditapis segala kekotoran, karat dan keladak dan sangat bersih untuk diminum. Tiada pembaziran dan tiada lebihan air yang akan dibuang untuk Penapis Air Cuckoo.

4) TANGKI STAINLESS STEEL

Kebanyakan jenama Penapis Air di pasaran Malaysia menggunakan Tangki yang diperbuat daripada plastik. Bahan plastik yang digunakan sudah pasti tidak tahan panas, dan air didalam tangki juga mengambil masa yang lama untuk panas atau sejuk.

KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO YANG KEEMPAT ialah Penapis Air Cuckoo menggunakan tangki jenis STAINLESS STEEL dimana Tahan Karat, Tahan Panas dan Tahan Lama. Kelebihan tangki yang diperbuat daripada Stainless Steel ini ialah air di dalam tangki akan lebih cepat untuk Panas dan lebih cepat untuk Sejuk. Selain itu, tangki jenis ini lebih kuat, mudah dicuci dan yang penting tidak akan menjejaskan kualiti air.

5) REFILL AIR KE DALAM TANGKI LEBIH PANTAS

KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO YANG KELIMA ialah refill air yang lebih pantas ke dalam tangki. Bila anda tekan air untuk minum atau bancuh air, air dari paip akan terus refill masuk ke dalam tangki tanpa perlu tunggu tangki sehingga kosong. Ini bermakna Tangki Penapis Air Cuckoo tidak akan pernah kosong dan sentiasa akan ada air.

Jika nak dibandingkan dengan jenama lain, kebanyakan penapis air mereka perlu tunggu tangki kosong baru air akan refill masuk ke dalam tangki. Sistem ini membuatkan proses untuk refill air menjadi lambat. Tambahan lagi, air akan jadi lebih lambat untuk panas dan sejuk. 

6) HARGA YANG MURAH DAN MAMPU MILIK

KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO YANG KEENAM ialah harga yang sangat mampu milik untuk Rakyat Malaysia. Penapis Air Cuckoo boleh dibeli dengan cara SEWA BELI atau secara TUNAI. Pelan Bayaran Ansuran Sewa Beli maksimum sehingga 5 tahun serendah RM 75 sahaja sebulan.

7) PERCUMA! PERCUMA! PERCUMA!

KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO YANG KETUJUH ialah banyak faedah yang anda akan dapat jika membeli dengan Cuckoo. Antaranya ialah :

  • PERCUMA Pemasangan
  • PERCUMA Penghantaran
  • PERCUMA Yuran Pendaftaran (JIMAT RM 260+)
  • PERCUMA Servis Dan Sanitasi Mesin Setiap 4 Bulan
  • PERCUMA Penukaran Filter Setiap 4 Bulan
  • PERCUMA Warranty Dan Alat Ganti
  • PERCUMA Relocation Service (Pindah Rumah Setahun Sekali)

8) SERVIS "AFTER SALES" YANG TERBAIK

Saya Safwan Radzi, merupakan AGENT CUCKOO BERDAFTAR SEPENUH MASA (NE506993) berpengalaman dalam membantu ramai pelanggan dari seluruh Malaysia dalam memberi khidmat nasihat PERCUMA dalam pemilihan Produk Cuckoo yang sesuai dan terbaik dan mengikut budget bakal pengguna.

Perkhidmatan saya tidak terhad kepada kawasan tertentu sahaja, saya boleh menguruskan pendaftaran dan pemasangan Produk Cuckoo untuk serluruh pelusuk Malaysia dari Perlis hinggalah ke Sabah dan Sarawak.

cuckoo klang

2 thoughts on “KELEBIHAN PENAPIS AIR CUCKOO”

  1. Pingback: Cuckoo VS Coway | Perbandingan Penapis Air Cuckoo Dan Coway

  2. Pingback: 5 Langkah Perangi Covid 19 Ketika Di Rumah | Jom Baca Disini!

Comments are closed.

Jom Whatsapp Saya
error: Content is protected !!